Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT

AANVALLEND ONMACHTIG MERWEDE/MULTIPLAAT VERLIEST IN BLEISWIJK
  WEDSTRIJDVERSLAG   WEIDEVOGELS 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1  |  MEER NIEUWS..

Nadat het 2e team al vroeg op de dag een prima winst had behaald in Rijswijk bij Refleks, was het daarna het 1e dat in Bleiswijk tegen concurrent Weidevogels moest aantreden. Beide ploegen hadden de eerste wedstrijd verloren en dus was winst belangrijk. De verliezer zou op de 4e en laatste plaats komen te staan.

De thuisploeg begon sterk en na 5 minuten stond het al 2-0. Aanvallend liep het totaal niet bij de Sliedrechters en kwamen we niet goed onder de druk van Weidevogels uit. Veel duels werden verloren en de Bleiswijkers waren gretiger.
Tel daarbij op dat de voldoende vrije mooie kansen allemaal gemist werden en je bent dus aanvallend onmachtig.
Na 13 minuten kwam de eerste goal pas middels een strafworp. Omdat we vooral met 1 vak erg goed verdedigde liep de thuisploeg niet heel ver uit. Halverwege de eerste helft stond het pas 5-1. In het tweede deel werd er nog minder gescoord. Wij mistten nog 2 strafworpen en zo werd de rust behaald met een schrale 6-2 stand. Dan kun je zeggen mede door het toch wel slechte weer werd er weinig gescoord, wat een deel ermee te maken zal hebben, maar het niveau was gewoon matig van ons.

Toch halverwege nog niet een al te grote achterstand en met wat omzettingen probeerden we nog wel in de wedstrijd terug te komen. Het liep aanvallend iets beter en na 10 minuten stond het 10-7.
Echter konden we niet doordrukken en mede door een scherp schietende heer aan hun kant, trok de thuisploeg de wedstrijd definitief naar zich toe. Wij kregen de bal wederom moeilijk in de korf en uiteindelijk werd de eindstand bepaald op een 14-8 stand.

Een zeer teleurstellende wedstrijd waar wij op 10 minuten na, ondermaats speelden, niets verdiende en dus verdiend hebben verloren.

We zijn nu een paar weken vrij en moeten op 11 mei in de uitwedstrijd tegen de buurman Vriendenschaar uit Hardinxveld Giessendam echt winnen om nog een goede kans te maken om ook nu in de overgangsklasse te handhaven.

En lastige maar zeker niet onmogelijke klus waar we ons nu langzaam naar toe gaan werken.

11 mei zal de wedstrijd starten om 15.30 op Sportcomplex Sluisweg. Kom ons dan weer aanmoedigen. Tot dan!