Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

MERWEDE/MULTIPLAAT TERUG NAAR EERSTE KLASSE

  WEDSTRIJDVERSLAG   DOS KAMPEN/VELTMAN 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT  1  |  UITSLAG 18-12  |  MEER NIEUWS..  
     
  Afgelopen zaterdag was het voor Merwede/Multiplaat erop of eronder. Door het behalen van een 7e plaats in de reserve overgangsklasse moest de rood-witte ploeg uit Sliedrecht een beslissingswedstrijd spelen. De tegenstander was ditmaal DOS Kampen/Veltman.

FOTO'S VAN DE WEDSTRIJD:
DOS/KAMPEN VELTMAN 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1  

Iris van Eijl in actieOp neutraal terrein in Maarssen waren de supporters van beide ploegen getuige van de spannende wedstrijd. De spelers van Merwede/Multiplaat moesten duidelijk wennen aan het kleine veld. De nieuwe buitenvelden hebben tegenwoordig dezelfde afmetingen als een speelveld in de zaal. Het begin van de wedstrijd verliep dan ook voor beide ploegen stroef, er werd weinig gescoord en aan beide kanten werden veelvuldig plaatsingsfouten gemaakt. DOS Kampen/Veltman nam uiteindelijk de leiding maar Merwede/Multiplaat wist wel de aansluiting te houden. Na 13 minuten spelen stond er een magere score van 3-3 op het scorebord. Vanaf dat moment nam DOS Kampen/Veltman een voorsprong en hebben zij deze niet meer uit handen gegeven. Merwede/Multiplaat kon voor de rust het verschil in doelpunten nog wel kleiner maken maar een belangrijke gemiste strafworp bij een stand van 3-5 verhinderde dit. Merwede/Multiplaat kwam nog terug op 5-5 door een tweede strafworp wel te benutten. Helaas wist DOS Kampen/Veltman met hun schot de korf iets makkelijker te vinden Bij rust was de stand dan ook 6-9 in het voordeel van de tegenpartij.

De supporters hoopten dat de ploeg uit Sliedrecht gemotiveerd en strijdvaardig uit de kleedkamer zou komen. Jammer genoeg was deze rol voor de tegenpartij die in rap tempo uitliep naar een stand van 6-17. Het lukte Merwede/Multiplaat maar niet om de doelkansen te benutten wat wel zou moeten in dit soort wedstrijden. De focus van de ploeg verminderde ook doordat er teveel in discussie moest worden gegaan omtrent de beslissingen van het arbitrageduo. Halverwege de tweede helft nam de trainer de beslissing om een aantal spelers te wisselen. Manouk Kraaijeveld, Anne Marie Mosterd, Mark van Eijl en Ramon van Meeteren werden in het spel gebracht. Voor DOS Kampen/Veltman hield dit in dat er anders gespeeld werd en kostte het hen 5 tegendoelpunten achter elkaar. Jammer genoeg was dit te laat om de overwinning voor Merwede/Multiplaat binnen te halen en met een eindstand van 12-18 was de degradatie een feit.

Na de zomer zal Merwede/Multiplaat wederom in de 1e klasse spelen. Het is nog niet bekend in welke opstelling dit zal zijn maar het doel van de trainer zal zeker promotie terug naar de overgangsklasse zijn.

Doelpunten:
Steven Bakker en Tessa Visser 3, Vincent Bakker en Mark van Eijl 2, Dennis van Eijl en Iris van Eijl ieder 1  
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca