Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT

MERWEDE VERLIEST KVS/MARITIEM IN TWEEDE HELFT UIT HET OOG

WEDSTRIJDVERSLAG   KVS/MARITIEM 1 - MERWEDE  1   |  UITSLAG 10-6  |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag trad Merwede 1 aan tegen KVS/Maritiem uit Scheveningen. Deze ploeg moet meegaan doen om de prijzen. In het verleden kwam KVS regelmatig uit in de Korfballeague, de competitie met de 10 beste ploegen van Nederland.

Merwede heeft als promovendus en aspirant in de Overgangsklasse tot nu toe wisselend gepresteerd. Thuis werd geopend met winst op Swift, vorige week bleek Tempo te sterk. Vooraf was bekend dat het ook tegen KVS/Maritiem niet makkelijk zou worden. De Scheveningers waren ongeslagen en staan bovenaan in de poule.

De wedstrijd werd geopend met een doelpunt van de thuisploeg, maar Merwede kon goed mee en wist vanaf de 2-3 stand steeds een gat van 1 punt voorsprong te houden. Vlak voor rust kwam KVS/Maritiem echter langszij en ging het met een 6-5 voorsprong de kleedkamer in.

In de eerste 10 minuten van de tweede helft stelde KVS/Maritiem orde op zaken en wist de voorsprong uit te breiden tot 9-5. Merwede verzuimde te scoren en miste tevens meerdere strafworpen. Overigens wist ook de thuisploeg al haar strafworpen niet te verzilveren. Beide teams wisten nog eenmaal te scoren waarmee er een 10-6 einduitslag genoteerd werd. Een bijzondere uitslag, in de wetenschap dat KVS/Maritiem in de twee voorgaande wedstrijden respectievelijk 24 en 23 keer tot scoren kwam. Ook Merwede kwam in aantal doelpunten lang niet op het gewenste niveau uit.

Aanstaande zaterdag is het zaak er weer te staan. In een thuiswedstrijd tegen De Meervogels treft Merwede wederom een ploeg die bovenin meedraait. Om 15:30 uur start de wedstrijd aan de Thorbeckelaan, dus komt allen!