Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

TWEE BELANGRIJKE OVERWINNINGEN VOOR MERWEDE/MULTIPLAAT

  WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 EN 2  |  MEER NIEUWS..  
     
  Afgelopen zaterdag stonden er voor het eerste en het tweede team van Merwede/Multiplaat belangrijke wedstrijden op het programma. De teams kwamen uit tegen DES uit Den hoorn. DES 2 stond met 3 punten verschil van Merwede 2 bovenaan in de lijst. Merwede 2 heeft echter een wedstrijd minder gespeeld, en moest dus winnen om nog te strijden voor het kampioenschap. Het eerste van Merwede/Multiplaat heeft de afgelopen wedstrijden belangrijke punten laten liggen. Echter blijft het dichtbij elkaar zitten bovenaan in de poule en blijft er bij een overwinning nog van alles mogelijk.

Het tweede mocht als eerste van start tegen een tegenstander waarvan ze deze competitie als enige hebben verloren. Destijds was het een van de mindere wedstrijden van Merwede 2, maar DES is een moeilijke tegenstander. Ze wisten dan ook dat het niet makkelijk ging worden. Een goed begin is het halve werk, dat is wat er deze dag gebeurde. Merwede 2 ging hard van start, was fel, fanatiek en zuiver in de kansen. Al snel stond er een voorsprong van 10-3 op het bord. Dit vasthouden was alles behalve makkelijk. Desalniettemin ging Merwede/Multiplaat door met scoren, misschien niet meer zo snel achter elkaar, maar de punten bleven optellen. Voor DES was dit een stuk lastiger, ze leken gedesoriënteerd door het goede verdedigende spel van Merwede/Multiplaat. Beide ploegen konden gaan rusten met een stand van 15-7. Merwede 2 kwam steeds dichterbij de overwinning, maar niks was nog zeker. Een goed begin van de 2e helft was dan ook belangrijk. Goede aanvallen neerzetten en blijven scoren was de opdracht. Dit gebeurde ook. Niet alles ging vlekkeloos, maar er werd gevochten. Bij een eindstand van 25-18 werd er afgefloten en gingen de handjes de lucht in.

FOTO'S VAN DE WEDSTRIJD

MERWEDE/MULTIPLAAT 2 - DES 2  


Hierna was het eerste van Merwede/Multiplaat aan de beurt. Ook dit zou een moeilijke wedstrijd worden. De uitwedstrijd in Den hoorn eindigde in een gelijkspel. Er moest dus iets rechtgezet worden. Ook bij deze wedstrijd werd er voortvarend gestart en werd er veel gescoord. Merwede/Multiplaat nam vanaf het begin van de wedstrijd de leiding en heeft deze ook niet meer weggegeven. Vooral Iris was zuiver en kon goed aanleggen. De dames hadden deze wedstrijd de meeste kansen en daar werd goed gebruik van gemaakt. Goede timing van de heren zorgde voor veel kansen naar binnen. Wanneer deze mis waren was het vrijwel zeker een strafworp. Verdedigend hield Merwede/Multiplaat alles dicht, geen gaatje werd gelaten waardoor DES moeite had om tot scoren te komen. Ruststand was dan ook 17-10. de 2e hekft ging Merwede/Multiplaat goed en degelijk verder en de scores bleven maar komen. Een leuke wedstrijd om naar te kijken. Merwede/Multplaat heeft laten zien wat ze wel degelijk kunnen en hebben een belangrijke stap gemaakt in de poule met een overwinning van maar liefst 32-17. Wat een dag, wat een doelpunten en wat een spannende wedstrijden. Merwede/Multiplaat heeft kunnen laten zien wat het waard is. DES is how we do it!

Merwede - DES

Scores: Iris Bakker 8, Tessa Visser 5, Jolanda Redelijkheid 1, Eveline Bakker 2, Steven Bakker 6, Dennis van Eijl 4, Ramon van Meeteren 4, Robbert Bakker 1, Mark van Eijl 1.

FOTO'S VAN DE WEDSTRIJD

MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - DES 1  

De volgende wedstrijden worden gespeeld op 3 maart tegen Tilburg en op 10 Maart tegen DVS. Voor Merwede 2 is 1x winst en een gelijkspel genoeg voor het kampioenschap. Voor Merwede 1 ligt het lot meer in de handen van de anderen in de poule, maar winst is sowieso nodig. Een spannend en belangrijk slot van de competitie voor beide ploegen dus. 
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca