Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT

MERWEDE/MULTIPLAAT PAKT EERSTE PUNTEN VAN SEIZOEN

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT  1 - RUST ROEST  |  UITSLAG 19 - 14  |  MEER NIEUWS..

Op zaterdag 15 september troffen de korfballende topploegen uit Sliedrecht en Eindhoven elkaar. Het 1e van Merwede/Multiplaat zag de spelers uit het 2e zwoegen om de punten in Sliedrecht te houden. Na een slechte eerste helft, hebben de spelers van het 2e in de tweede helft hard moeten werken om de punten te behalen. Ze wonnen uiteindelijk met 14 - 12.

Hierna was het 1e aan de beurt. Na het verliezen van de vorige 2 wedstrijden was het belangrijk om nu de punten in Sliedrecht te houden. We wisten al dat het een zware en fysieke wedstrijd zou worden. Dit bleek ook het geval. Merwede/Multiplaat kwam goed uit de startblokken en nam gelijk de leiding. Het bleek echter nog moeilijk om echt een gat te slaan tegen het goed spelende Rust Roest. Hoofdcoach Arthyn Muller nam de beslissing om Damy van der Kaay in te brengen in de aanval om de doelpunten te scoren. Dit gebeurde ook waardoor Merwede op voorsprong kon blijven. Meteen hierna werd Dennis van Eijl weer terug gebracht om verdedigend alles dicht te houden. Na de vakwissel kwam Damy weer terug in het veld en was direct weer belangrijk met een doelpunt. De voorsprong bleef echter niet op het bord. Ruststand was 8-8.

Na de rust wist Merwede dat het sterk terug moest komen om de punten binnen te halen. In de eerste minuten bleek dit nog lastig en Rust Roest bleef vechten om de punten mee te nemen naar Eindhoven. Met nog 20 minuten op de klok wist Merwede steeds meer afstand te nemen en deze ook te behouden. Merwede had vele kansen die nog niet allemaal benut werden. Het was een verdiende overwinning van 19 - 14.

Volgende week treft Merwede/Multiplaat de ploeg Albatros uit Zwijndrecht. Ook dit zal een moeilijk pot worden waar de punten weer belangrijk zijn in de strijd om de top.

Scores: Vincent Bakker (4) Tessa Visser (5) Ramon van Meeteren (3) Iris van Eijl (2) Damy van der Kaay (2) Robbert Bakker (1) Annemarie Mosterd (2).