MERWEDE/MULTIPLAAT KOMT TE LAAT OP GANG

WEDSTRIJDVERSLAG   RWA 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1  |  UITSLAG 19 - 15  |  MEER NIEUWS..

Dit weekend werd de veldcompetitie hervat met de wedstrijd tussen twee rood-witte teams. Omdat de wedstrijd werd gespeeld in Rhoon, speelde Merwede/Multiplaat in hun zwarte shirts. Ondanks veel kansen van vooral Iris Bakker, keek het achttal van Merwede/Multiplaat binnen kwartier tegen een 4-1 achterstand aan. Vincent Bakker maakte het gat iets kleiner door een schot van afstand. Ondanks dat Merwede/Multiplaat genoeg kansen creëerde, gingen ze er niet in.

Aan de kant van RWA gingen ze kansen er makkelijker in wat resulteerde in een 7-3 achterstand. Door schoten van Tessa Visser, Iris Bakker, Dennis van Eijl en een mooie omdraaibal van laatstgenoemde kwam het 1e terug in de wedstrijd: 8-7.

In de rust besloot coach Arthyn Muller om Twan van de Wetering in ploeg te berengen voor Robbert Bakker voor wat reboundend overwicht. Doordat Eveline Bakker meteen raak schoot, werd de stand gelijk: 8-8. Waar er in de eerste helft geen strafworpen werden gegeven, werd de tweede helft een heuse 'strafworpenparade'. Onder andere vier strafworpen en een raak schot voor RWA en 1 strafworp voor Merwede/Multiplaat bracht de stand op 13-9 in ons nadeel.

Het team van Merwede/Multiplaat probeerde nog iets terug te doen door mee te scoren; goede kansen van de net ingebrachte Mark van Eijl werden benut door Twan van de Wetering met een strafworp en een schot vrij achter de korf. Door een mooie doorloopbal van Dennis van Eijl en een schot van Jolanda Redelijkheid werd het gaatje weer teruggebracht naar drie doelpunten. Helaas was de ingezette doelpuntensprint voor Merwede/Multiplaat te laat en trok RWA vandaag aan het langste eind en wint de wedstrijd met nog een laatste rake knal in de laatste minuut met 19-15.

Het eerste team van SKC Merwede/Multiplaat zakt door dit verlies van plek twee naar plek vier in de eerste klasse. 14 april staat de volgende wedstrijd op het programma in Eindhoven tegen Rust Roest.