MERWEDE/MULTIPLAAT KOMT TEKORT TEGEN VRIENDENSCHAAR

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT  1 - VRIENDENSCHAAR  1   |  UITSLAG 16-19  |  MEER NIEUWS..

De laatste buitenwedstrijd was voor SKC Merwede/Multiplaat de ultieme kans om punten te pakken en een voorsprong te nemen op Valto, GKV en Vriendenschaar. Dat laatste team was de tegenstander in de streekderby van 27 oktober 2018. In Hardinxveld won Merwede/Multiplaat de eerste wedstrijd van het buitenseizoen met een magere 8-12 score.

De eerste aanval van de rood-witten was meteen een lange aanval. Na een aantal goede kansen en een vrije bal, wist Merwede/Multiplaat helaas niet het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Vriendenschaar daarentegen, ondanks zeer goed verdedigend werk van Merwede, wel. Door een vrije bal zetten zij de eerste voorsprong op het scorebord, 0-1. Robbert Bakker kreeg de kans op de gelijkmaker, maar miste vanaf 2.5 meter. Waar Vincent Bakker de eerste vrije bal niet raakte, was hij nu wel zuiver, 1-1. Tot de stand van 3-4 bleef het gelijk opgaan, tot Vriendenschaar ineens een gat wist te slaan door doelpunten van een aantal heren: 3-7. Merwede/Multiplaat kon tot de rust nog wat terug doen door een vrije bal van Tessa Visser, een strafworp van de ingebrachte Twan van de Wetering en een schot van Ramon van Meeteren waardoor er met een 6-10 achterstand de kleedkamer werd opgezocht.

Merwede/Multiplaat kwam net als vorige week zeer gemotiveerd terug het veld op. Binnen 3 minuten brachten zij de stand naar 9-10. Diezelfde motivatie en drive werd vrijwel meteen door Vriendenschaar afgestraft door 2 schoten en 2 strafworpen vlak achter elkaar. Hierna was het wederom de beurt aan Merwede/Multiplaat om het publiek te belonen met wat doelpunten. Door een slimme bal onder de korf van invalster Iris Bakker waarbij haar dame niet alert was, schoten van Vincent Bakker en Tessa Visser en een strafworp verzilverd door Ramon van Meeteren, werd de wedstrijd weer enigszins spannend: 13-15. Met nog 8 minuten op de klok kon er nog van alles gebeuren. Helaas voor Merwede/Multiplaat trok Vriendenschaar deze keer aan het langste eind en kwam als winnaar uit deze streekderby met een eindstand van 16-19.

Ondanks het puntenverlies blijft SKC Merwede/Multiplaat staan op de 5e plaats in de overgangsklasse met Vriendenschaar, GKV en Valto achter zich latend. Zaterdag 17 november nemen het 1e en 2e van SKC Merwede/Multiplaat deel aan het jaarlijkse zaaltoernooi van Vriendenschaar. De eerste wedstrijden van het 2e starten om 13.15u en het 1e zal rond 16.15u aanvangen. De tegenstanders dit jaar zijn Vriendenschaar en Excelsior uit Delft.

Scoreverloop: Twan van de Wetering 3, Steven Bakker, Vincent Bakker, Iris Bakker en Ramon van Meeteren 2, Robbert Bakker, Eveline Bakker 1