Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram    
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

KORFBALTRAINER 2 (KT2) CURSUS VAN START

  GEPUBLICEERD OP   20 SEPTEMBER 2019  |  MEER NIEUWS..  
     
  Woensdagavond 18 september was het zover. De eerste cursusavond voor maar liefst 16 korfbaltrainers die onder leiding stond van Frank Mommers van het KNKV. De cursisten leren in ongeveer 4 maanden tijd hoe ze voor een groep kinderen kunnen staan en hoe ze het beste de trainingsstof over kunnen brengen. Plezier in het korfbalspel staat hierbij voorop. SKC Merwede/Multiplaat vindt het belangrijk om de KT2 cursus aan te bieden. Het geeft de trainers/coaches meer inzicht in het begeleiden van trainingen en wedstrijden en naar zichzelf kijken: wat kan ik anders doen? Want één ding is zeker, training geven en coachen is niet makkelijk!

Tijdens de cursusavond krijg je een stukje theorie en worden de cursisten aangespoord om met vragen en/of opmerkingen te komen. Ook gaan de cursisten naar buiten om een stukje praktijk te oefenen. Dit maakt een avond leuk en afwisselend. Afgelopen woensdag hadden de cursisten allemaal een trainingsoefening voorbereid. Deze moesten ze door een groepje cursisten laten uitvoeren. Door elkaar te observeren en feedback te geven leer je wat goed gaat of wat anders kan.

Trainerscursus

Na afgelopen cursusavond volgen nog 3 avonden. Daarnaast hebben we 8 praktijkbegeleiders vanuit de vereniging bereid gevonden om onze cursisten te begeleiden. Zij komen naar trainingen en wedstrijden kijken en de nodige feedback geven maar dan wel op zo’n manier dat de cursist zelf naar de oplossing zoekt. Iedere cursist heeft zijn eigen begeleider dus is er een directe verbinding voor vragen. Voor vragen kunnen ze ook altijd terecht bij Frank Mommers, die vanuit het KNKV de KT2 cursusavonden geeft.

Voor de cursus is een cursusboek en de applicatie “Spelenderwijs Verbeteren” beschikbaar. De app “Spelenderwijs Verbeteren” bevat trainingsstof waarmee de cursisten makkelijk oefeningen kunnen vinden en deze aan kunnen passen naar de eigen leeftijdscategorie aan wie zij training geven. Tevens kunnen zij inloggen op het “Trainers Web”. Daarin staan de opdrachten die ze moeten doen. Via deze ELO omgeving kunnen zij de opdrachten versturen naar de docent en de praktijkbegeleider. Zij kunnen op hun beurt weer feedback geven via de ELO omgeving.

Een vervolg op KT2, is de KT3 cursus. Tijdens deze cursus ga je dieper op de trainingsstof in en leer je nog meer om vragen te stellen tijdens het training geven en hoe je het team zelf na kan laten denken.

Mocht je interesse hebben in training geven of een cursus KT2 of KT3 willen doen, geef je dan op via opleiden@skcmerwede.nl. Voor nu wensen wij alle cursisten en hun begeleiders veel succes en veel sportplezier!!

Mark van Eijl, Theo Struijk en Linda de Bruin
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca