Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram    
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   
VAN DE VOORZITTER: HET IS ALLEMAAL ANDERS
  GEPUBLICEERD OP   29 AUGUSTUS 2020  |  MEER NIEUWS..  
     
  Het is allemaal ‘anders’!

De vakantieperiode is voor velen van ons weer voorbij en het ‘gewone leven’ gaat weer beginnen. Gewoon zet ik bewust tussen aanhalingstekens. Er is namelijk heel veel niet meer zo gewoon; heel veel is ondanks de versoepelende maatregelen nog steeds enorm anders.

We mogen weliswaar meer dan tijdens de crisis: trainen, oefenwedstrijden spelen en zoals het er nu naar uit ziet straks ook een echte competitie. Het blijft echter spannend hoe het coronavirus zich de komende tijd gaat ontwikkelen. In mijn ziekenhuis zien we toch echt, hetzij geleidelijk, een toename van het aantal besmette patiënten. In sommige landen wordt zelfs weer code oranje afgekondigd; hetgeen betekent dat we er nog lang niet zijn.

Ook voor ons als vereniging zijn we er nog lang niet en is de verwachting dat nog lange tijd alles anders zal zijn. Neem nu als voorbeeld afgelopen zaterdag; een eerste dag met oefenwedstrijden, een kantine die open is, een terras, looprichtingen. Kortom veel mensen hebben hard gewerkt om aan alle gestelde voorwaarden te voldoen. Toch vallen of staan al deze inspanningen met ons gedrag en met het nemen van onze verantwoordelijkheid!

Kenmerkend van afgelopen zaterdag was een plotselinge regenbui… waardoor ‘iedereen’ onder ons afdakje ging schuilen, alle tassen in het halletje werden gedeponeerd en er dus veel te veel mensen op een m2 stonden én bleven staan! Wanneer we op zo’n moment handhavers op bezoek krijgen lopen we als vereniging het risico dat we een waarschuwing krijgen. Bij herhaling zelfs het risico op sluiten! Natuurlijk hebben we deze situatie geëvalueerd en zullen we dingen waar mogelijk, in afstemming met de gemeente, weer aanpassen.

Maar via deze weg wil ik toch een appel doen op ieders verantwoordelijkheid én creativiteit! We mogen dan wel weer sporten, maar we kunnen nog lang niet alle gewoontes en rituelen die horen bij ons verenigingsleven weer oppakken zoals voorheen! Een paar simpele tips….  
   -   Neem een paraplu mee zodat je zelf-supporting bent wanneer het regent
   -   Neem zo min mogelijk mee
   -   Neem bv een vuilniszak mee om die spullen droog te houden
   -   Ben je uitgespeeld en is het té druk waardoor 1,5 meter niet te waarborgen is, geef een ander de ruimte

Het is lastig, ik weet het, maar door ons continu bewust te zijn in wat we mogen, kunnen we hopelijk weer korfballen (en blijven korfballen). Het verenigingsleven zoals het was blijft toch echt nog even ‘anders’. Respecteer dit en leg je er bij neer; het is niet anders!

Met elkaar en voor elkaar moeten we door deze periode!

Een hartelijke groet mede namens het bestuur,

Adri Lugthart
Voorzitter SKC Merwede/Multiplaat
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca