Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT

BLIK OP DE JEUGD: 01-06-2024
  GEPUBLICEERD OP   3 JUNI 2024  |  MEER NIEUWS..

Afgelopen week stonden er weer veel wedstrijden op het programma. In de rubriek 'Blik op de jeugd' blikken we terug op een een aantal wedstrijden van jeugdteams.

Merwede/Multiplaat F1
Afgelopen zaterdag 1 juni moest de F1 thuis een wedstrijd spelen tegen HKC F3. We begonnen de wedstrijd met een aantal punten waar de kinderen op moeten letten. Wij geven voor elke wedstrijd ieder kind zijn eigen opdracht. Dit kan zijn dat ze vooral veel de bal moeten vangen onder de paal of juist rustig moeten gaan schieten.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd was het nog wel een beetje spannend. HKC heeft meerdere keren een superspeler in het veld moeten zetten. Het verschil was dus constant 2 of 3 doelpunten. Tijdens de 3e 10 minuten wisten wij toch veel te scoren en lukte het HKC niet om nog bij ons in de buurt te komen ondanks dat ze het erg goed deden. Uiteindelijk hebben wij met 10-5 gewonnen. Onze F1 heeft het ontzettend goed gedaan en het is elk kind gelukt om de opdracht die ze voor de wedstrijd kregen goed uit te voeren.

Op dit moment staat de F1 op de 2e plek, maar ze kunnen nog eerste worden. Volgende week op 8 juni zullen ze om 11:00 uur een uitwedstrijd spelen tegen GKV F2. Als ze deze winnen zijn ze samen met GKV kampioen. Vorige keer is de wedstrijd geëindigd in een 5-6 verlies. Er kan dus nog van alles gebeuren. Maar wat de uitslag ook zal worden wij als coaches zijn al supertrots op deze kinderen!

Een paar maanden terug is de F1 tijdens het buitenseizoen laatste geworden. Tijdens de zaal werd het al iets beter en hebben we een aantal wedstrijden gewonnen. En tot nu toe hebben ze dit buitenseizoen dus maar 1 wedstrijd verloren. Wij als trainers en coaches zijn ontzettend trots op alle kinderen van de F. We vinden het erg jammer dat het seizoen bijna voorbij is maar kunnen tegelijkertijd ook niet wachten om te zien hoe ver deze kinderen gaan komen!

Merwede/Multiplaat A1
Afgelopen zaterdag speelde de A1 thuis tegen PKC A3. De vorige wedstrijd tegen deze ploeg werd kansloos verloren, dat wilden we niet nog een keer laten gebeuren. Wederom begonnen we niet scherp aan de wedstrijd en stonden we vrijwel meteen 0-2 achter. Hierna gingen we iets beter spelen, maar nog steeds maakten we slordige fouten in de verdediging en daarom kon PKC verder uitlopen. In de tweede helft gingen we iets beter spelen, maar PKC bleef ook mee scoren en daarom kwamen we niet meer dichterbij. Uiteindelijk is het 14-20 geworden.

Omdat we vorige wedstrijd met 4 verschil van Sporting Delta A2 hebben gewonnen, staan we nu boven hun op de ranglijst. Wel moeten we allebei nog een wedstrijd. Volgende week spelen we tegen Albatros A2, vorige wedstrijd tegen deze tegenstander werd met 12-17 verloren.

Merwede/Multiplaat C2
Woensdagavond speelde de C2 een inhaalwedstrijd tegen Sporting Delta. Het was de tweede wedstrijd tegen deze tegenstander deze week. Helaas werd de vorige wedstrijd met 9-4 verloren en daarmee kwam het eventuele kampioenschap onder druk te staan. Hierdoor waren de spelers deze wedstrijd extra gemotiveerd om er een beter resultaat uit te slepen.

De wedstrijd was vooral een verdedigende strijd tussen de ploegen wat resulteerde in 2-1 voorsprong voor de C2 met rust. Ook in de tweede helft kwam Merwede weer goed van start door meteen een gat van 2 te slaan. Gedurende de tweede helft kwam Sporting Delta helaas goed terug en met wat bepalende wissels lukte het de C2 niet om de voorsprong vast te houden. De wedstrijd komt op 3-4 en Merwede kwam deze achterstand niet te boven ondanks het goede spel en de uitstekende inzet. Dit resulteerde in wederom een nederlaag en voelt het achteraf alsof we minder gekregen hebben dan verdiend.

Desondanks heeft de C2 zich uitstekend gepresenteerd en moet het zich nu gaan richten op de 2e plek, die met deze inzet en met dit spel zeker haalbaar moet zijn!