Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram    
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

MERWEDE/MULTIPLAAT LEGT HET NA FYSIEKE STRIJD AF TEGEN TILBURG

  WEDSTRIJDVERSLAG   TILBURG 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1 |  MEER NIEUWS..  
     
  In een wedstrijd die dankzij twee sportieve ploegen spannend bleef en niet uit de hand liep, heeft Merwede/Multiplaat helaas de punten aan Tilburg moeten laten. De wedstrijd om de koppositie van de poule eindigde ondanks een goeie comeback van de ploeg uit Sliedrecht na een achterstand van 3 punten toch in mineur.

De twee ploegen waren er alles aan gelegen om elkaar middels de verdedigende druk het vuur aan de schenen te leggen. Dit was terug te zien aan de doelpunten die maar moeilijk vielen. Waar Merwede/Multiplaat de doelpunten maakte uit een aantal afstandschoten en Tilburg de doelpunten maakte middels een aantal discutabele trucballen stond er bij rust een magere 6-5 op het bord voor het iets scherpere Tilburg.
Na de rust vielen de doelpunten voor een korte periode wat makkelijker bij beide ploegen, maar toch was het Tilburg dat door een aantal verre schoten een voorsprong van drie punten pakte (7-10).
Toch wist Merwede/Multiplaat knap de rug te rechten en kwam terug tot 11-11 in deze wedstrijd waarin veel fysieke duels werden toegestaan door de scheidsrechter. Dit kwam deze wedstrijd die een mooi figuurlijk korfbalgevecht had moeten zijn niet ten goede.

In de slotfase kwam Merwede/Multiplaat zelfs voor het eerst op voorsprong door een doelpunt van de ingevallen Eveline Liefrink en zelfs een tweede maal door een droge knal van Rianne Swets. Helaas lukte het de Sliedrechtenaren voor de zoveelste maal dit seizoen niet om deze voorsprong vast te houden en door een ongelukkig balverlies kon de stand niet uitgebreid worden naar twee doelpunten verschil. En dan zul je altijd zien: een heel ver afstandschot van een dame van Tilburg zorgde voor een gelijke stand en vervolgens na een lange aanval waarin Tilburg de reboundkracht goed gebruikte wisten de Tilburgers toch de winnende treffer te maken.

Er is gestreden en geknokt in deze wedstrijd in de zware poule, maar het resultaat is zuur. De focus in de laatste drie wedstrijden zal liggen op een mooie klassering bij de top 4 en wie weet kan het kunststukje van enkele jaren geleden met een onverwacht kampioenschap nog herhaald worden.

De volgende wedstrijd voor Merwede/Multiplaat 1 en 2 staat gepland na het Pinksterweekend. Dit is weer eens een thuiswedstrijd voor beide ploegen tegen Rust Roest, de rode lantaarndrager in deze poule. Aanvang van het tweede is om 14.00 uur, gevolgd door het eerste om 15.30. We hopen weer op veel support langs de lijn!


Foto: Bernadette Struijk
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca