GOEDE LAATSTE WEDSTRIJD
  WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - WEIDEVOGELS 1   |  MEER NIEUWS..

Zaterdag 8 juni stond de laatste competitiewedstrijd op het programma en deze was thuis tegen Weidevogels uit Bleiswijk. De slechtste wedstrijd van het seizoen was de uitwedstrijd bij deze tegenstander en er werd toen kansloos verloren. Ondanks dat er voor ons niets meer op het spel stond wilden we revanche nemen, het seizoen goed afsluiten en het thuispubliek nog een keer iets moois laten zien. Voor Weidevogels stond er nog wel wat op het spel en zij konden zich bij winst veilig spelen.

De score werd geopend door de thuisploeg en het was Tessa Janmaat die in de basis mocht starten. Zij speelden een zeer verdienstelijke wedstrijd. Maar het bleek niet het signaal te zijn dat we zouden gaan dicteren in de score want na 14 minuten stond het 1-3. Dit verschil van 2 punten bleef het steeds tot 6-8. En vlak voor rust maakte Fleur Janmaat, die haar laatste wedstrijd speelde voor de selectie en deze wedstrijd 3 keer trefzeker was, het gaatje kleiner waardoor we met een 7-8 stand de rust bereikten.

De tweede helft ging het scoreverloop precies andersom. Eerst waren het de gasten die snel na rust scoorden en de grootste marge van de wedstrijd namen (7-10) alvorens de thuisbrigade de touwtjes in handen nam. De tweede helft was duidelijk voor Merwede/Multiplaat. Tot 12-12 liep het gelijk op, maar een paar minuten voor tijd scoorde de goed spelende Dennis van Eijl 2 goals waardoor, met nog 5 minuten te gaan de Sliedrechters de winst naar zich toe leken te trekken. Maar het zouden nog 5 hectische minuten worden en de gasten die duidelijk ergens nog voor speelden, kwamen 1 minuut voor tijd toch weer gelijk. De thuisploeg kon nog een goede aanval neerzetten en het was wederom Dennis van Eijl die 30 seconden voor tijd de winnende treffer leek te maken. De druk lag op de verdediging van ons en na 2 goed verdedigende schoten kwam er 1 seconde voor tijd nog 1 schot waar we te weinig druk gaven en die viel precies binnen: 15-15.

Tegenstander Weidevogels bleek later niet genoeg aan dit punt te hebben en zijn ook gedegradeerd. Het was een zeer attractieve en ook zeker een goede wedstrijd van de Sliedrechters, die zich dus van hun goede kant hebben laten zien en alleen zichzelf meer hadden moeten belonen. Het past wel bij de trend van het seizoen. Iets wat wel past bij een grotendeels nieuwe en jonge ploeg die nog te veel pieken en dalen laten zien. Toch kunnen we redelijk tevreden naar het hele seizoen terug kijken. We hebben ons vaak goed kunnen meten met de beste ploegen en voor komend seizoen is het belangrijk dat we minder verval tussendoor laten zien en dus stabieler worden. Dit zal gebeuren zonder de stoppende spelers Fleur Janmaat en Eveline Liefrink en dus zal het wel weer met wat nieuwe spelers zijn.

Zeker nog even 2 punten die het vermelden waard zijn: de selectie en de club zijn erg blij met het feit dat de hoofdsponsor Multiplaat Werkendam B.V. het contract met 3 jaar heeft verlengd en zo nog goed zichtbaar op de shirts van de selectie zal blijven de komende jaren. En mooi was het dat eigenaar Marcel Vlot deze dag aanwezig was en onder zijn toeziend oog werd het 2e team van de selectie kampioen door een 19-13 winst op Refleks 3 uit Rijswijk en zo weer terug promoveren naar de reserve overgangsklasse. Tenslotte dank aan alle supporters die ons zowel uit als thuis trouw zijn gevolgd. We gaan nu een pauze nemen van 9 weken en we zien elkaar volgend seizoen weer. Ook dan zullen de verslagen weer komen. 😃👍🏻

De selectie zal zaterdag 10 augustus starten met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onderstaand de oefenwedstrijden die dan gespeeld worden:
- Trainingskamp: vrijdag 16 augustus t/m zondag 18 augustus, Reeuwijk
- Zaterdag 17 augustus 15.30 uur: CKV Reeuwijk 1 – Merwede/Multiplaat 1, Reeuwijk
- Dinsdag 20 augustus 21.00 uur: Merwede/Multiplaat 1 – ONDO (G) 2, Sliedrecht
- Dinsdag 20 augustus 19.45 uur: Merwede/Multiplaat 2 - ONDO (G) 2, Sliedrecht
- Zaterdag 24 augustus: Hypozekertoernooi, Sliedrecht
- Donderdag 29 augustus 21.00 uur: Tiel '72 1 – Merwede/Multiplaat 1, Tiel
- Donderdag 29 augustus 19.45 uur: Tiel '72 2 – Merwede/Multiplaat 2, Tiel
- Dinsdag 3 september 21.00 uur: Merwede/Multiplaat 1 – PKC 3, Sliedrecht